KİÜ Turizm Fakültesi öğretim üyeleri, Başkonuş Yaylası Tesisleri ve Orkis Palace Termal Hotel’de görev yapan personeline turizm sektörü ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek. Konaklama, yiyecek-içecek işletmeciliği ve menüler konularında gerçekleştirilecek eğitimlerin ardından sınavlarda başarılı olan personel sertifika alacak.

Protokol İmza Töreni

Protokol imza töreni, KİÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirildi. KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ile Başkonuş Yaylası Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz ve Orkis Palace Termal Hotel İmtiyaz Sahibi Ayşegül Kısakürek tarafından imzalandı.

Rektörün Konuşması

Rektör Prof. Dr. İsmail Bakan, turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla üniversite olarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirterek, protokollerin turizm sektörüne olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti. Turizm Fakültesi'nin Kahramanmaraş için önemine vurgu yaptı.

Başkonuş Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, turizmin gelişimi adına çaba gösterdiklerini ve KİÜ'nün bu çabaya destek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Turizmde Kahramanmaraş'ın daha ileri bir seviyeye taşınması için projeler geliştireceklerini söyledi.

Protokolün ardından, taraflar arasında turizm alanında atılması gereken adımlar konusunda istişareler yapıldı. Konuklar, Rektör Bakan, Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Erşahan ile akademisyenler, Kahramanmaraş turizmi için gelecek projeleri görüştü.