Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünde yaşananlarla ilgili skandal iddialar var. Haber merkezimize ulaşan ihbar metnine göre çok çirkin iddialar var. Bir vatandaşın CİMER'e yaptığı şikayet ile ortaya çıkan skandal iddialar Kahramanmaraş'ta şok etkisi yaratacak.

HABER MERKEZİMİZE GELEN ŞOK İHBAR METNİ!

Amirlerin araçlarının yakıt depolarının Müteahhitler tarafından doldurulduğu, buna razı olmayan müteahhitlerin işlerinin, kabul görmeyen gerekçeler ile durdurulup, sözleşmelerinin fesih edildiği, teminatlarına irad kaydı ile el konulduğu, alacaklarının emanete çekilerek bekletildiği yetmezmiş gibi, şimdide iş yaptırdığı sanayi ve çarşı esnaflarını haraca bağlayan Kahramanmaraş Orman İşletmeleri; BELGELİ, BANKA DEKONTLU CİMER şikâyetine konu olan yolsuzluk iddiaları. Orman bölge de bir memuru kurban ederek kendilerini daha önce yaptıkları gibi temize çıkartmaya çalışıyorlar. Tarım Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Savcılık, Yerel Siyaset bunlara ne zaman dur diyecek? 

Savcılığın soruşturma açması gereken olayı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, daha önce de yapıldığı üzere kendi atayacağı muhakkik ya da teftiş kurulundan gelecek müfettişler ile kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile kapatmaya mı çalışıyor? Belgeli şahitli olayı nasıl örtbas edecekler? İzleyelim bakalım. Buradan da yetkililere çağrı yapalım! Yesinler, içsinler, özel araçlarının yakıtını doldurup memleketlerine gitsinler, her türlü giderlerini el altından alınan paralarla karşılasınlar ve koltuklarda oturmaya devam etsinler, daha önceki dönemlerde kapatılan soruşturmalar gibi bunu da kapatsınlar, yaptıkları yanlarına kar kalsın. Siyaset, Bakanlık, Genel Müdürlük ve Savcılık seyirci kalsın. Her türlü dümenin döndüğü Kahramanmaraş Orman İşletmeleri, kafasına göre iş yapsın, ahbap çavuş ilişkileri ile işleri istedikleri kooperatiflere versinler, hatta Orman Bölge Müdürlüğünün çay ocağını, sabah akşam beraber oldukları, iş yaptırdıkları Kooperatif başkanına, uydurma belgelerle versinler, babalarının çiftliği gibi davransınlar, herkeste seyretsin. Önceki şikâyetlerin kapatıldığı gibi buda kapatılır, tüm suçlar gariban bir memura ceza verilerek kapatılır endişesi ile bu haberi yaparak, hem Kahramanmaraş Baş Savcılığını hem Tarım Orman Bakanlığını, hem Orman Genel Müdürlüğünü hem de yerel siyasetçileri buradan haberdar ediyoruz. Lütfen bu konuya bir el atın ve takipçisi olun.

Bu yapılan yolsuzlukların cezasız kalmaması için soruşturma açarak, varsa ihmali, hırsızlıkları, yolsuzlukları, yapanı, yaptıranı ve göz yumanı cezalandıracak mısınız(?)izleyeceğiz"

Bu metinle birlikte yine çok önemli iki büyük iddia var. 

1- Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan 100 bin fidan dikiminde 30 bin fidan dikildiği ve kalan fidanların satıldığı ayrıca 100 bin fidanın dikilmediği halde bu sayı üzerinden bakım ve yenileme çalışmaları yapılmış gibi gösterildiği iddia ediliyor. 

2- Kesim sahasından çıkarılan fazladan 1.300 metre küp tomruğun usulsüz bir şekilde el alltından satıldığı ve muhakkik tarafından geçmiş dönemde kapatıldığı iddia edildi.

Konunun savcılığa intikal ettiği gelen bilgiler arasında. Bizlerde konunun adli mecralarla ilerlemesi ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için haberi yayına aldık ve konunun takipçisi olacağız.