Tıp eğitiminin niteliğinin yalnızca yetkin ve deneyimli öğretim üyeleri tarafından sağlanabileceğini ifade eden Kahramanmaraş Tabip Odası, tıp fakültelerinde ders vermek için öğretim üyeliği yapmamış kişilerin atanmasının bilimsel ve tıbbi açıdan uygun olmadığını dile getirdi.

Tıp fakültelerine öğretim üyeleri seçiminde liyakatin gözetilmesi gerektiğini vurgulayan Tabip Odası, bu alanda yapılacak hataların ülkenin tıp eğitim kalitesinde düşüşe ve sağlık sisteminin olumsuz etkilenmesine yol açabileceği konusunda uyardı.

Tabip Odası'ndan Yapılan Açıklama Şöyle:

"Kahramanmaraş Tabip Odası olarak tıp eğitiminin kalitesini çok önemsemekteyiz. Gelecekte sağlığımızı emanet edeceğimiz hekimlerimizin tıp fakültelerinde iyi eğitim almalıdır.

Tıp Fakültemize öğretim üyesi kazandırılması gerekmektedir. Mevcut öğretim üyelerimizin çalışma şartlarında ve haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.

İyi eğitim ancak bu konularında yeterli ve yetkin öğretim üyeleri tarafından verilebilir. Tıp eğitimin doğası gereği Tıp Fakültesi öğretim üyeleri hekim olmalıdır. Tıbbi bir çalışma yapmamış kişilerin tıp fakültelerinde ders verecek öğretim üyesi kadrosuna atanmaları bilimsel ve tıbbi açıdan doğru değildir.

Tıp Fakültelerine öğretim üyeleri alımında kişiye göre değil liyakata göre planlama yapılmalıdır.

Bugün yapılacak hataların acısını ülkemiz tıp öğretimi kalitesinde düşme ve sağlık sistemimizin kötüye gitmesi olarak ödeyecektir."