Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bölgenin tanınan ressamlarının katılımıyla gerçekleşecek olan "Diriliş Sanat Çalıştayı ve Sergisi" ile kültürel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu özel etkinlik, aynı zamanda Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun yıl dönümü ve depremin anısına düzenleniyor.

Programın detayları hakkında bilgi veren Mehmet Akif Orçan, şu sözlerle konuştu: "Diriliş başlığıyla gerçekleşecek bu anlamlı program için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve emek veren tüm ekibe şimdiden teşekkür ediyorum."

Sanat ve Toplumsal Sorumluluk Bir Arada

Mehmet Akif Orçan'ın küratörlüğünde düzenlenecek etkinlik, bölgenin etkilenen 11 ilini ve tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi sonrasında, toplumsal yaraların sanat aracılığıyla sarılmasını amaçlıyor. Orçan, "Şubat ayı, deprem ve Kahramanmaraş'ımızın kurtuluşunu anarak ve yeniden dirilişi vurgulayarak, sanatın toplumsal yaraları sarmada önemli bir araç olduğuna inanıyoruz" dedi.

Katılımcı Ressamlar ve Teknikler

Sanat çalıştayına katılacak 15 uzman ressamın, kendi üsluplarıyla deprem ve dirilişi akrilik veya yağlıboya tekniğiyle tuvallerine aktaracakları belirtildi. Orçan, "Eserler, çalıştay sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koleksiyonuna dahil olacak" şeklinde konuştu.

Sergi ve Halka Açık Performans

Etkinlik, 9-10 Şubat tarihleri arasında Necip Fazıl Kısakürek giriş salonunda halka açık performans sergisiyle taçlanacak. Orçan, bu sosyal sorumluluk bilinciyle düzenlenen etkinlikle Kahramanmaraş'ın kültür, sosyal ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Katılımcılar arasında yer alacak ressamlar arasında Öğr. Gör. Ahmet Akkurt, Doç. Ali Koç, Harun Keklik, Doç. Mehmet Akif Kaplan, Doç. Dr. Mehmet Ali Büyükparmaksız, Arş. Gör. Nazif Gür, Nurşen Gülden, Ömer Ünsal, Doç. Rabia Demir, Şükran Taşlıyan, Yasin Canlı, Öğr. Gör. Dr. Yeşim Ermiş, Ar.Gör. Dr. Yunus Kaya ve Yunus Torun bulunuyor.

Eserlerin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koleksiyonuna dahil edileceği belirtilen etkinliğin, şehirde sanatın toplumsal birleştirici gücünü sergilemeyi amaçladığı vurgulandı.