Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) kapsamında, Ahşap Oymacılığı kursları büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bin 84 kursiyerin katılımıyla başlayan yeni eğitim döneminde, özellikle Ahşap Oymacılığı Kursu, Kültür Park Ahşap İşleme Atölyesi'nde alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle dikkat çekiyor.

Kurs kapsamında eğitim alan kursiyerler, el becerilerini geliştirerek ahşaptan sanatsal ve dekoratif ürünler oluşturuyor. Bu eğitimlerin kişisel gelişime katkı sağladığını ve sosyal etkileşimi artırdığını belirten kursiyerler, Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletiyor.

Ahşap Oymacılığı Atölyesi'nde eğitim alan İmran Yavuz, Kahramanmaraş'ın en eski el sanatlarından biri olan ahşap oymacılığının bu kursta verilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Atalarından miras kalan bu sanatı icra etmenin kendisi için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Beyhan Yeter ise, eğlenceli ve keyifli bir ortamda eğitim almanın yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı yaşatmak adına Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör'e teşekkür etti.

Neslihan Gülaç, yıllardır özlemle bekledikleri ve amatör bir ruhla uğraştıkları özel bir sanat olan ahşap oymacılığına dair kursun açılmasından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Bu sanatın yaşatılması adına ellerinden gelen gayreti göstermeye kararlı olduklarını ifade etti.

Yusuf Tarık Günerli, mesleği gereği ahşap işlerine özel bir ilgi duyduğunu belirterek, hocası sayesinde hızlı bir ilerleme kaydettiklerini ve Büyükşehir Belediyesine sunduğu imkândan dolayı teşekkür etti.

Ahşap Oymacılığı Kursu Eğitmeni İbrahim Özyürek, 40 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu belirterek, kursun öğrencileriyle eğlenceli ve verimli bir vakit geçirdiklerini ifade etti. Kursiyerlerin kısa sürede önemli ilerlemeler kaydettiğini ve bu sanatın cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkes tarafından icra edilebileceğini vurguladı. Bu geleneksel sanatı ve mesleği gün yüzüne çıkarmak adına kursiyerleriyle birlikte gayret ettiklerini dile getirdi.