Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, otizm farkındalığına yönelik etkinliklerine “Otizm Farkındalık ve Mücadele” temalı panelle devam etti. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, akademisyenler, öğrenciler, sağlık çalışanları ve otizmli bireylerin aileleri yoğun katılım gösterdi. Panel, otizme dair toplumsal bilinç oluşturma amacını güçlü bir şekilde yansıttı.

Panelde, KSÜ Çocuk ve Ergen Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Altun, Dr. Semiha Cömertoğlu Arslan, Prof. Dr. Cengiz Dilber, özel eğitim uzmanı Dr. Mehmet Küçükgöz ve Umudum Otizm Derneği Başkanı Aylin Berbergil gibi isimler sunumlarıyla yer aldı. Otizm spektrum bozukluğunun erken tanısı, bireysel eğitim planları, eşlik eden nörolojik rahatsızlıklar ve toplumsal destek mekanizmaları gibi pek çok konu bilimsel temellere dayalı olarak ele alındı.

Panelin sonunda gerçekleştirilen etkinlikte, otizmli bireylerle birlikte günün anısına özel bir pasta kesildi. Samimi anlara sahne olan bu kapanış, etkinliğin sadece akademik değil duygusal anlamda da güçlü bir bağ kurduğunu gösterdi. Panel sonunda katılımcılar, otizmli bireylerin yaşam kalitesini artıracak çalışmaların artarak sürmesi temennisinde bulundu.