Kahramanmaraş’ta 10 Haziran’da temeli atılan, 9 Eylül’de vatandaşların hizmetine sunulan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak Projesi muhalefet kanadını adeta çileden çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün 90 günde tamamlama sözü verdiği ve geçtiğimiz hafta trafik akışının sağlandığı arterin “Trafiğe Tamamen Kapatıldığı” iddiası vatandaşların tepkisine neden oldu. İnternet sitesi tarafından yapılan ve “Görkemli Şekilde Açılan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağı Kapatıldı” başlığıyla servis edilen haberi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da sosyal medya hesaplarından paylaşarak, dezenformasyona ortak olmuştu. Trafik akışının tüm hızıyla devam ettiği arteri kullanan sürücüler ve bölge esnafı ise iddiaya önce güldü, ardından tepki gösterdi.

Önce Güldüler, Sonra Tepki Gösterdiler

Bölgede ikamet eden Uğur Aydoğan, “Bu mahallenin adamıyım. Cuma gününden itibaren açılmış olan Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağı'nı hemen hemen her gün kullanıyoruz. Ve Cuma gününden beri kapandığını görmedik. Trafiğin zorlandığını, kesildiğini görmedik” diye konuştu. Arterin üzerinde esnaflık yapan Fatih Pekel ise açıklamasında, “Akşama kadar kavşağı biz takip ediyoruz zaten. Herhangi bir kapanma falan olmadı. Buranın kapandığına hiç şahit de olmadık yani” dedi.

“Kapalı” Denen Kavşaktan Evine Gitti

Kavşağı kullanan sürücü Erdal Çelik ise açıklamasında, “Cuma gününden beri yol Başkanın söz verdiği gibi açıldı. O günden beri de bu yolu kullanıyorum ben. Otuz senedir de bu mahallede yaşıyorum. Bir sıkıntı yok. Allah razı olsun devletimizden bu yolu açtıkları için, kendilerine teşekkür ediyorum. Bakın gördünüz mü? Kapalı değil. Cuma gününden beri açık. Bu yol söz verdikleri tarihten belli açık ve kullanıyorum aktif olarak” ifadelerinin ardından aracıyla trafiğin kesintisiz aktığı arter üzerinden evine ulaşım sağladı.