KMTSO, İNGEV ve TOBB Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde, "Yeniden İnşa Sürecinde Kadın Girişimciler" başlıklı konferans düzenlendi. Deprem sonrası küçük işletmelerin %70’inin kapanmasıyla kadın girişimcilerin karşılaştığı zorluklar ve çözüm yolları etkinlikte detaylı bir şekilde ele alındı.
Eleleyiz Projesi ile Kadın Girişimcilere Destek
Eleleyiz Projesi kapsamında seçilen 30 kadın girişimciye özelleştirilmiş eğitimler ve iş geliştirme danışmanlığı sağlandı. Eğitimlerde şu konular öne çıktı:
- Pazara erişim,
- Finansal yönetim,
- E-ticaret,
- Dijital pazarlama.
Kadın girişimcilerin hazırladığı iş planlarını hayata geçirebilmeleri için nakdi hibeler sunulurken, tedarik zincirlerine dahil olmaları teşvik edildi. Ayrıca, düzenlenen eşleştirme etkinlikleriyle girişimcilerin iş ağlarını genişletmeleri sağlandı.
Kadın Girişimcilerin Gücü Vurgulandı
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, konferansta yaptığı konuşmada, kadın girişimcilerin bölgedeki ekonomik toparlanmanın lokomotifi olduğunu vurguladı:
“Eleleyiz Projesi, kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmeleri için önemli bir ekosistem sunuyor. Kadın girişimcilerimizin azim ve başarıları, bölgemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasında kritik bir rol üstleniyor.”
İNGEV Başkanı Vural Çakır ise kadın girişimcilerin ekonomik hayata daha güçlü katılımlarının, sadece deprem bölgesinin değil, tüm Türkiye’nin kalkınması açısından hayati önem taşıdığını belirtti.
Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeşil Dönüşüm
Konferansın sonunda, EYODER tarafından düzenlenen "Yeşil Dönüşüm Atölyesi" ile kadın girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine yönelik çalışmalar yapıldı.
TOBB Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Betül Zabun Kenger, girişimci kadınların toplumsal ve ekonomik hayattaki rollerini güçlendirmek için her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. “Kadınlarımızın gücüyle yarınlarımızı birlikte inşa edeceğiz” dedi.