Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ), UNESCO tarafından 2023 yılının Mevlânâ Yılı ilan edilmesi sebebiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde "Vuslatının 750. Yılında Hz. Mevlânâ ve Şeb-i Arûs" töreni düzenlendi. Törende, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından Fahrettin Dede'nin Acem Aşîran Âyin-i Şerif ve Sema Töreni gerçekleştirildi.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı, KSÜ Rektörü, Kahramanmaraş Valisi, milletvekilleri ve il protokol üyeleri ile KSÜ personeli ve öğrencileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Mevlânâ Celaleddin-i Rûmi Hazretleri'nin Türk milleti için önemine vurgu yaparak, KSÜ'ye teşekkür etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise Mevlânâ'nın milletin değerlerinde önemli bir figür olduğunu belirtti. Programın düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Yasım, kültürel etkinliklerin artırılmasının önemine değindi.

Törenin devamında İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Âyin-i Şerif ve Sema Töreni büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda protokol üyeleri, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Bahri Güngördü'ye teşekkür belgesi verilerek, Kahramanmaraş'ın el sanatlarının nadide örnekleri hediye edildi.