2022-2023 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig 2. Grupta, Kahramanmaraş İstiklalspor, Ligin ilk yarısının son haftasında 13.Haftada Evinde Elazığ Temsilcisi Fırat Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübünü konuk etti. Merkez Spor Kompleksinde oynana ve 9 gollü maçın ardından konuşan Kahramanmaraş İstiklalspor Teknik patronu Ercan Kul, “Hedeflerinden sapmadan yollarına devam edebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.
“RAKİBİ KÜÇÜMSEMEDEN SAHAYA ÇIKACAKSIN!”
Rakip seçmek, lakayt davranmak Türk futbolunun ruhunda var diyen Kahramanmaraş İstiklalspor Teknik patronu Ercan Kul, “Bu benim futbolcularımda da var. Örneği farklı bitecek bir maçtı ilk yarıda baskın oyunu sergileyemedik ve biranda gol bulduk ve ardından rakipte gol bularak 1-1’e geldi. Rakibe göre futbolcularım pozisyon yaratmadan hatta korner bile attırmaması gerekiyor. Ne yazık ki türk futbolcusunun bu hastalığı var. 1-1 süren karşılaşma da 2 dakikada 2 gol bulduk. Sıkışında Tür futbolcusu oyununu oynayıp gereğini yapıyor. Tabi bu maç geçti ilk yarıyı 1 galibiyet, 1 beraberlikle tamamladık. İlk yarıda puan olarak saha sonuçları olarak iyi lakin hala istediğimiz oyunu oynayamıyoruz. Hala eksik taraflarımız var. Şimdi devre arasına gireceğiz, belki transferler yapacağız” ifadelerini kullandı.
“KAHRAMANMARAŞ FUTBOL ŞEHRİ”
 Nihayetinde hedeflediğimiz şey 3. Lig, Burada şampiyon olsanda 3. Lige çıkmasan hiç bir şey ifade etmiyor. Bütün çalışmalarımızda öncelik burası diyen Kul, “Şuan ilk yarı itibarı ile 5 puan öndeyiz, diğer takımlar yavaş yavaş kopuyor. Ama biz üstüne koyarak gitmek zorundayız. Sahaya daha iyi oyun yansıtabiliriz. Yetenekli oyuncularımız var, Saha şartları da tabi önemli. Futbolun olmazsa olmazı Sahadır. İnşallah 2. Yarı Çimde oynarız, daha zevkli, daha coşkulu bir taraftar topluluğu ile Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir takım oluruz. Kahramanmaraş 2-3 profesyonel takımı kaldıracak kapasite de inşallah, Kahramanmaraşspor 3 ligde iyi yerde bitirir, bizde 3. lige çıkarız ve şehrimizin 2 tane profesyonel takımı olur” ifadelerini kullandı.