Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialarla ilgili detaylı bir rapor hazırladı. Raporda, Polat çiftinin bağlantılı olduğu şirketlerin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde şüpheli işlemler gerçekleştirilerek para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verildi.

MASAK'ın hazırladığı rapora göre, Polat'la bağlantılı şirketlerin mal alımı yaptığı şirketlerin büyük bir kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluşuyor. Ancak bu tedarikçilerin gerçek bir mal alışı yapmayan, beyanname vermeyen, çalışanı olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı bulunan şirketler olduğu tespit edildi.

Raporda sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu vurgulanırken, elde edilen hasılatın nakit olarak çekilip Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği belirtildi.

MASAK, bu durumun suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu ve Engin Polat ve Sezgin Polat'ın varlıklarına tedbir uygulanması kararını savcılığa bıraktı. Ayrıca, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ve Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret'in bankalar, ödeme ve elektronik para kuruluşları ile kripto varlık hizmet sağlayıcıları nezdindeki işlemlerinin askıya alınmasının uygun olacağı talebinde bulunuldu.

Bu suç iddiaları arasında en çarpıcı olan, Polat ve ailesinin şirketlerinin tek elden yönetilmesi ve bu şirketlere yönelik suç gelirlerini akladıkları iddiası oldu. Araştırmaya göre, Dilan Polat ve 7 kişinin sahibi ve ortağı olduğu 16 şirket, güzellik kozmetik sanayi, estetik ve sağlık hizmetleri, mühendislik, inşaat, mücevherat alanlarında faaliyet gösteriyor. Güzellik merkezinin 46 ilde faaliyet gösterdiği belirtilen raporda, kozmetik ürünlerinin kendi internet siteleri ve online ticaret siteleri üzerinden satışlarının yapıldığı ifade edildi. İlişkili şirketler hesaplarına gelen para transferlerinin 500 milyon liradan fazlasının bankaların ve İYZİCO adlı ödeme kuruluşunun pos ödemeleri ile internet satışlarından kaynaklı olduğu belirlendi. Şüpheli işlemlerle ilgili tedbir kararı savcılığa bırakıldı ve bankacılık işlemlerinin askıya alınması talep edildi.