Arjantinli futbol efsanesi Lionel Messi, FIFA 2022 Dünya Kupası'nda kazandıkları zaferle ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle çeyrek finaldeki Hollanda maçında yaptığı sevinç hareketinden dolayı pişmanlık duyduğunu ifade eden Messi, bu olayın Hollanda Teknik Direktörü Louis van Gaal'ın taktiksel bir hamlesi olduğunu düşündüğünü belirtti. Messi, "İnsanların saha dışında konuşması beni rahatsız ediyor. Ben hiçbir zaman bunu yapmadım. Galiba van Gaal bunu bilerek yaptı. Bu tarz şeyleri sevmiyorum. Hollanda maçında yaptığım sevinçten sonra çok pişman oldum ve kendime 'Ne aptalsın' dedim" şeklinde konuştu.

Messi ayrıca, Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski'nin kendisi hakkındaki sözlerini de değerlendirdi. Lewandowski'nin Ballon D'Or ödül törenindeki içten cümlelerine rağmen, sonraki açıklamalarının kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

"Dünya şampiyonu olacağımdan emindim. Tanrı'nın dünya şampiyonu olmamı istediğini biliyordum. Gerçekten kötü zamanlar geçirdim ama sonunda oldu. Tüm Arjantin halkının desteğini almak benim için bir zafer gibi. Bugün ülkenin en az yüzde 95'i beni seviyor" diyen Messi, kupaya dokunmanın kendisi için çok özel bir his olduğunu vurgulayarak, "Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra kupanın yanına gittiğimde 'merhaba' diye tekrarlamaya başladım. Onu ilk kez görüyordum. Işığı vardı, parlıyordu. Ona dokunabilmek çok güzeldi" ifadelerini kullandı.