MGM'nin verilerine göre, hafta boyunca devam edecek yağışlar, birçok ilde yoğun kar yağışına neden olacak. İstanbul, bu durumdan nasibini alacak mı? MGM, İstanbul için karla karışık yağmur uyarısında bulundu.

Hava Durumu Detayları:

Hafta Sonundan İtibaren: Türkiye genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışları etkili olmaya başladı. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava, ülke genelinde hissedilmeye başlandı.

Meteoroloji Uyarıları: MGM, 22 Ocak'a ilişkin hava durumu tahmin raporunda, 23 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu illerde yoğun kar yağışları bekleniyor.

Öne Çıkan Detaylar:

  • Kar Yağışı ve Asistan Raporu: MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin birçok bölgesinde kar yağışları etkili olacak. Özellikle iç kesimlerde, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

  • Rüzgar ve Fırtına Uyarısı: Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer kısa süreli fırtına beklendiği için vatandaşların dikkatli olmaları önem arz ediyor.

  • Yoğun Kar ve Çığ Tehlikesi: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanlar, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalı.

Özellikle Uyarılan İller: Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Önerilen Tedbirler:

  • Ulaşımda aksamalar yaşanabilir, bu nedenle seyahat planlarınızı gözden geçirin.
  • Buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olun.
  • Çığ tehlikesine karşı yüksek kesimlerde bulunan yerleşim yerlerinde ve yol güzergahlarında önlemler alın.

Hava Durumu İstanbul, Ankara, İzmir:

Marmara Bölgesi: Çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinin hafif karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul: Çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ankara: Çok bulutlu, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

İzmir: Çok bulutlu, rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.