Karatutlu, yerel ve merkezi yönetim arasında koordinasyonsuzluk olduğuna dikkat çekerek, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda belirsizliklerin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kışın yaklaşmasıyla birlikte mağduriyetlerin artabileceğini söyledi.

Hasarlı binalarla ilgili olarak vatandaşların itirazlarının dikkate alınmadığını ve yürütmeyi durdurma taleplerinin uzun sürelere yayıldığını belirten Karatutlu, bu süreçte müteahhitler ve mühendislerin mağdur olduğunu dile getirdi. TOKİ aracılığıyla yapılan inşaatların devam ettiğini ancak yerel müteahhit ve mühendislerin taleplerinin reddedildiğini söyledi.

Eğitim alanında da zorlukların yaşandığını aktaran Karatutlu, yurt sorunu nedeniyle bazı üniversitelerde eğitimin online olarak devam etmek zorunda olduğunu ve bazı bölgelerde anaokulu, ortaokul ve lise öğrencilerinin aynı binada eğitim görmek zorunda kaldığını belirtti.

Ayrıca, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yardım kolilerini eleştiren Karatutlu, bu uygulamayı kabul edilemez ve onur kırıcı olarak nitelendirdi. Belediyenin, zorlu dönemde böyle bir uygulama yaparak Kahramanmaraş'ı rezil ettiğini ifade etti ve bu tür yanıltıcı uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.