Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit, Kahramanmaraş’ta eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile bir araya gelen Macit, kentteki eğitim faaliyetlerini değerlendirdi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Daire Başkanı Mustafa Günay da toplantılara katılarak bölgedeki eğitim süreçlerine dair önemli görüşmelerde bulundu.
Mesleki ve Teknik Eğitim Öne Çıkıyor
Toplantıda, Kahramanmaraş’taki eğitim süreçlerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitimdeki fırsatların artırılması gibi konular ele alındı. Bakan Yardımcısı Macit, yaptığı açıklamada eğitimde kaliteyi artırma çabalarının sürdüğünü belirterek, öğrencilerin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanması için her türlü imkânın kullanılacağını ifade etti. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
İş Dünyasıyla İşbirliği Güçlendirilecek
İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ise, Kahramanmaraş’ta eğitimde yürütülen projeleri ve hedeflerini paylaştı. Baydur, özellikle mesleki eğitimin iş dünyası ile iş birliği içerisinde geliştirilmesi gerektiğini belirterek, öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik adımların önemine değindi.