Anadolu Rock'un usta isimlerinden olan Murat Kekilli, dünyanın farklı coğrafyalarında zulme maruz kalan insanların yanında yer almayı sürdürüyor. Son günlerdeki Filistin-İsrail savaşında İsrail güçlerinin okul, cami, hastane ve yerleşim alanlarını hedef alarak, gençlerden yaşlılara, bebeklerden kadınlara kadar her yaştan insanın acımasızca katledilmesine sessiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarında paylaştığı mesajlarla ve verdiği röportajlarla bu zulme karşı tepkisini dile getirdi.

Sanatçı Murat Kekilli, geçtiğimiz yıllarda da İsrail'in Filistin üzerindeki zulmüne tepki olarak "Yıkılasın İsrail" adlı bir şarkı yapmıştı. Bu şarkı, halktan büyük ilgi görmüş ve konserlerde binlerce kişi bir araya gelerek hep bir ağızdan bu şarkıyı seslendirmişti.

Murat Kekilli, bu şarkısına dair bir video klip de hazırlayarak dijital platformlarda yayınladı. "Yıkılasın İsrail" adlı şarkı ve video klibi büyük bir ilgi gördü. Kekilli'nin sessiz kalmayarak zulme ve vahşete karşı durması, sanatseverlerin takdirini kazandı.

Klibin yayınlanmasının ardından sosyal medyada, "Bu cesareti Murat Kekilli'den başkası gösteremezdi", "Murat Kekilli ile gurur duyuyoruz", "Türk müziğinin onurunu kurtaran adam", "Zulme karşı susmadın, helal olsun", "Keşke herkes senin gibi olsa" ve "Adam gibi sanatçı" gibi olumlu yorumlar yapıldı.

Murat Kekilli, geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda, Adana konserinde 40 bin kişiye "Yıkılasın İsrail" adlı şarkısını seslendirdiğini ve binlerce insanın bu şarkıya eşlik ettiğini belirtti. Bu durumun kendisinde yarattığı gururu ve hisleri tarif etmekte zorlandığını ifade eden Kekilli, Müslümanların yalnız olmadığını ve seslerini duyurduklarında neler başarabileceklerini gösterdiklerini belirtti. "Yıkılasın İsrail" isimli şarkının, kariyerinde yaptığı en iyi iş olduğunu vurguladı.

"Yıkılasın İsrail" Şarkısının Sözleri:

Çok canlar yaktın Çok ocaklar yıktın Yerin yok dünyada Nereden çıktın?

Yıkılasın İsrail Enkazını göreyim Sana ülke diyenin Yüzüne tüküreyim!

Hesabın boşuna Sakın umutlanma Bu aziz topraklar Yar olmaz sana

Yıkılasın İsrail Enkazını göreyim Sana ülke diyenin Yüzüne tüküreyim!