Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, ilçelerinde afet ve acil durumlara karşı farkındalığı artırmak amacıyla okulları ziyaret ederek öğrencilere eğitim veriyor. Afşin, Elbistan, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde bulunan okulları ziyaret eden ekipler, öğrencilere yangın müdahalesi ve acil durumlarda tahliye konularında bilgiler aktarıyor.

Eğitimlerde yangına müdahale yöntemleri ve yangın sırasında nasıl doğru bir şekilde tahliye yapılması gerektiği gibi konular ele alınıyor. Verilen teorik bilgilerin ardından öğrencilere uygulamalı tatbikatlar da yapılıyor. Bu sayede öğrenciler, afet ve acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda pratik deneyim kazanmış oluyorlar.

Okul idarecileri ve öğrenciler, bu eğitimlerin son derece faydalı olduğunu vurgulayarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine teşekkür ettiler. İtfaiye Daire Başkanlığı ise vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilinçli ve hızlı müdahale yeteneklerini artırmak amacıyla eğitim ve tatbikatların devam edeceğini açıkladı.

Kentte afetlere karşı bilinç ve hazırlık seviyesini artırmak, vatandaşların güvenliğini sağlamak için bu tür eğitimlerin önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Özellikle okul öğrencilerine bu tür eğitimler verilmesi, toplumun afetlere karşı daha hazırlıklı olmasına katkı sağlıyor.