Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında kadınların toplumdaki kilit rolüne vurgu yapan Başkan Mahçiçek, kadına yönelik şiddetin kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti.

Başkan Mahçiçek, "Türk-İslam tarihi ve kültüründe kadın, ailenin vazgeçilmez unsurudur. Bu anlamda kadına yönelik her türlü ayrımcılığı önlemek, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını ve güçlenmelerini sağlamak temel görevlerimizdendir" dedi.

Kadınların toplumsal ve kültürel hayata aktif katılımını destekleyerek, siyasette ve bürokraside temsilini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen politikaların bu doğrultuda hayata geçirildiğine dikkat çekti.

Ayrıca, Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi'nin kadınları destekleme noktasında gerçekleştirdiği projeleri ve Kadın ve Aile Müdürlüğü'nü örnek göstererek, kadınları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Mesajının sonunda Başkan Mahçiçek, "Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, hayata geliş sebebimiz, yaşamdaki en büyük destekçimiz, evimizin temel direği, kimi zaman fedakâr, kimi zaman cefakâr annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum" ifadeleriyle mesajını tamamladı.