Olay, öğle saatlerinde Torbalı ilçesi 7 Eylül Mahallesi 5653 Sokak’ta meydana geldi. Üç çocukları olduğu öğrenilen Mehmet Angi ve Aslı Angi, 45 gün önce boşandı. Boşandıktan sonra Aslı Angi, çocuklarını bırakıp başka biriyle yaşamaya başladı. Bir süre sonra çocuklarını görmek isteyen Aslı Angi, iddiaya göre, 2 polis eşliğinde boşandığı eşi Mehmet Angi’nin yaşadığı eve gitti. Aslı Angi, polisler yanında bulunduğu esnada eski eşi Mehmet Angi’nin bıçaklı saldırısına uğradı. Aslı Angi kanlar içerisinde yığılırken, ihbarla olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Aslı Angi, ağır yaralı olarak Torbalı Devlet Hastanesi kaldırıldı. Aslı Angi, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

2 POLİS AÇIĞA ALINDI

Mehmet Angi’nin emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandığı, 2 polis memurunun ise açığa alınarak haklarında adli ve idari tahkikat başlatıldığı belirtildi. İzmir Valiliği’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Torbalı İlçesi Aytemiz Kavşağı’nda, 04.03.2023 günü saat 09.45 sıralarında yardım isteyen bir vatandaşımızın ihbarına istinaden polis ekibi adrese intikal etmiş ve A.B. ile yapılan görüşmede, eski eşinin, çocuklarını kendisine göstermediğini ve polisten yardım istediğini beyan etmiştir. A.B., polis ekibi tarafından refakate alınmış, çocuklarının bulunduğu ikamete geçilmiştir. O sırada evde bulunan A.B. ile eski eşinin anne ve babası arasında tartışma çıkmış, polis ekibi her iki tarafı sakinleştirmeye ve maktulü araca bindirmeye çalışırken, binanın yan tarafında saklandığı anlaşılan şüpheli M.A., A.B.’ye doğru koşmaya başlamış, polis memurlarının şüpheliyi durdurmaya yönelik hamlesine rağmen A.B.’yi bıçakla yaralamıştır. M.A. bedeni kuvvet ile beraber gaz sıkılmak suretiyle etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Olayda yaralanan A.B. Torbalı Devlet Hastanesine kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Olayın şüphelisi M.A. 04.03.2023 günü çıkarıldığı adlî mercilerce tutuklanmıştır. Olaya müdahale eden ekipte görevli 2 polis memuru, soruşturmanın selameti açısından açığa alınarak haklarında adlî ve idarî tahkikat başlatılmıştır.”