Anma programına SANKO Holding Onursal Başkanları Abdulkadir ve Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Başkan Vekili Fatih Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan, Cengiz, Ertuğrul, Yiğitcan ve Alperen Sani Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, diğer STK temsilcileri, sanayiciler, SANKO çalışanları ve emeklileri katıldı.

Programda, Sani Konukoğlu'nun mezarı başında okunan dualarla anıldı. Katılımcılar, Sani Konukoğlu'nun mezarına karanfiller bırakarak onu rahmetle andılar. Aile adına konuşma yapan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, katılımcılara babalarının vefatından beri her yıl kendilerini yalnız bırakmayan destekleri için teşekkür etti.

Sani Konukoğlu'nun Hayatı ve Başarıları

Sani Konukoğlu, 1929 yılında Gaziantep'te doğdu. İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra ailesinin dokumacılık sektöründeki işine katıldı. İlk tezgahını kullandığı dönemde, Gaziantep'e ilk bobin makinesini getirerek tekstil sektöründe önemli bir adım attı. İlerleyen yıllarda tekstil, enerji, inşaat ve ambalaj sektörlerinde faaliyet gösteren SANKO Holding'in temellerini attı.

Ödüllü Sanayici ve Sosyal Hizmetler

Sani Konukoğlu'nun 1994 yılında vefatının ardından, Türk ekonomisine katkıları ve sosyal hizmetleri nedeniyle 1997'de "Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı" ile ödüllendirildi. Oğlu Abdulkadir Konukoğlu, Sani Konukoğlu'nun izinde ilerleyerek SANKO Holding'i büyütmeye devam etti.

SANKO Holding, tekstil, enerji, inşaat ve ambalaj başta olmak üzere farklı sektörlerde 14 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermekte ve Türk ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır.