Atatürk'ün Dev Mozaik Portresi Ziyaretçilerin Katkılarıyla Oluşacak

Sanko Park AVM, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük mozaik portresini Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ziyaretçilerin katkılarıyla yapmayı planlıyor.

Mozaik Sanatçısı Mehmet Yılmaz Eğitmenliğinde Atölye Çalışmaları

Mozaik sanatçısı Mehmet Yılmaz'ın rehberliğinde düzenlenecek olan atölye çalışmaları 19-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu atölyede, ziyaretçiler binlerce mozaik taşını kullanarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dev mozaik portresini oluşturabilecekler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleriyle Uyumlu

Etkinlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleriyle örtüşerek, 19-22 Ekim tarihleri arasında Sanko Park AVM'nin ana etkinlik alanında ziyaretçileri ağırlayacak.

Katılımcılar Mozaik Yapabilecek veya Süreci İzleyebilecekler

Mozaik yapımına katkı sağlamak isteyenler veya sadece süreci izlemek isteyenler, 19-22 Ekim tarihleri arasında 15.00-19.00 saatleri arasında etkinliğe katılabilecekler.

Baklava ile Yapılan Dünya Rekoru

Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneği tarafından düzenlenen rekor denemesinde, Gaziantep'in İşgalden Kurtuluşunun 95. yıl dönümü için 100 çocuk 750 kilogram baklava kullanarak yaptığı 39 metrekare büyüklüğündeki "Çingene Kızı Mozaiği," Baklava ile Yapılan En Büyük Mozaik olarak Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescil edilmişti.