SANKO Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, açılış konuşmasında Cumhuriyetin 100. yılında Gaziantep'in sanatını bir araya getirerek sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu dile getirdi. Özen, sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, "Sanat, insanın kendini ifade etmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Sanatın birleştirici gücünden her birey yararlanmalı ve toplumların ilerlemesi açısından hepimiz sanata ve sanatçıya sahip çıkmalıyız" dedi.

SANKO Sanat Galerisi: Profesyonel Anlayış ve Sanatın Gücü

SANKO Sanat Galerisi, 2004 yılında SANKO Okulları öğrencilerinin eserlerini sergilemek amacıyla açıldı. Sonraki yıllarda profesyonel bir galeri olarak faaliyet gösteren galeri, Türkiye'nin seçkin sanat merkezlerinden biri haline geldi. Galeri, ulusal ve uluslararası birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyor. Ayrıca, bölgede düzenlenen profesyonel sanat etkinlikleriyle genç sanatseverlerin gelişimine katkı sağlıyor.

Sergiye Yoğun Katılım ve Gaziantep Kültür Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat'ın Destek Mesajı

“Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi”nin açılışına, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, sanatçılar, sanatseverler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi. Aykanat, etkinliğin Gaziantep'in kültür hayatına önemli bir katkı sağladığını belirterek, Gaziantep'in sanatsal zenginliğine vurgu yaptı.

Eserler 22 Aralık 2023'e Kadar İzlenebilecek

“Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi”, SANKO Park AVM’de üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 22 Aralık 2023’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sanatseverler, bu etkileyici sergiyle Gaziantep'in sanatsal mirasına görsel bir şölenle tanıklık edebilirler.