SANKO Üniversitesi Hastanesi, 15 Şubat'ta kutlanan "Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü" kapsamında çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Hastanede görevli Eğitim Hemşiresi Aslıhan Tabur tarafından açılan stant, çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık oluşturmayı ve hastalığın önlenmesinde toplumsal bilinci artırmayı hedefledi.

Stantta, çocukluk çağı kanserleriyle ilgili bilgilendirme yapılarak, hastalığın belirtileri, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi konularında ziyaretçilere bilgi verildi. Etkinlik kapsamında, çocukluk çağı kanserlerinin simgesi olan sarı renkli kurdele ve balonlar dağıtılarak, çocukluk çağı kanserleriyle mücadelede farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Hastane doktorları, sağlık personeli ve ziyaretçilerden gelen yoğun ilgi, etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini gösterdi. SANKO Üniversitesi Hastanesi, toplumun çocukluk çağı kanserleri konusundaki bilincini artırmaya yönelik düzenlediği etkinliklerle sağlık hizmetine katkıda bulunmaya devam ediyor.