SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan baba Mahmut Karahan ve oğlu Ramazan Karahan, doktorları ile düzenlenen basın toplantısında mutluluklarını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin hem bölge hem de Gaziantep için önemli hizmetler sunduğunu belirterek, başarılı nakil sonrasında hastalarını sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Yakın zamanda daha güzel müjdeler vereceklerini açıklayan Prof. Dr. Dağlı, “Kemik iliği nakliyle ilgili de hazırlıklarımızı tamamladık. Yakın zamanda onun müjdesini de vereceğimizi tahmin ediyorum ama kızılelmamız kalp ve akciğer naklidir. Bu daha uzun vadeli bununla ilgili çalışmalarımız var ama biraz daha zamana ihtiyacımız bulunuyor” dedi.

KARACİĞER ALICIMIZI VE VERİCİMİZİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU ETTİK

Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi / Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yücel Yüksel ise hasta Mahmut Karahan’ın son dönem karaciğer yetmezliğine bağlı gelişen bilinç bozukluğu tablosuyla SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduğunu, genel durumu düzeldikten sonra karaciğer nakli hazırlıklarına başladıklarını aktardı.

Hastanın oğlu Ramazan Karahan’ın karaciğerini bağışlamaya gönüllü olduğunu belirten Doç. Dr. Yüksel, süreci şöyle özetledi:

“Nakil öncesi yaptığımız değerlendirmelerde nakle engel bir durum saptanmadı. Hem alıcımız hem de vericimiz aynı anda ameliyata alındı. Ramazan beyin karaciğerinin yaklaşık yüzde 60’ını alarak, babasına naklettik. Karaciğer kendisini yenileyen bir organdır. Operasyon yedi saat sürdü. İlk ameliyatımız olduğu için yavaş gittik.