Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alan 69 metre boyundaki kargo gemisi "Batuhan A" battı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geminin saat 06.32'de yardım istediğini belirtti. Ancak, saat 07.12'de sinyalin kesilmesiyle gemi çağrılara cevap vermedi. Yardım helikopteri hava muhalefeti nedeniyle kalkış yapamadı. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulundu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Açıklaması:

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alan 69 metre boyundaki kargo gemisinin battığını açıkladı. Gemideki 6 mürettebatın kurtarılması için bölgeye 3 bot ve 1 helikopter yönlendirildi.

Tahliye Botları Olay Yerine Gönderildi:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botları, olay yerine yönlendirildi.

Vali Demirtaş'tan Açıklama:

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bir ekibin gönderildiğini belirtti. Geminin battığı bölgede dalga boyu 3 metreye yaklaşıyor.

Çalışmalar Devam Ediyor:

Vali Demirtaş, su alan gemide Türk vatandaşı 6 mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti.

Tehlike Safhası İlan Edildi:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geminin çağrılara cevap verememesi nedeniyle Arama Kurtarma Yönetmeliği'ne göre 'tehlike safhası' ilan edildiğini duyurdu. Şu ana kadar gemiye dair bir bulguya rastlanmamıştır.