Tesla'nın merakla beklenen elektrikli kamyoneti Cybertruck, nihayet gerçeklikle buluşuyor. Tesla, 2021'de başlaması planlanan üretimi birkaç kez erteledikten sonra, 30 Kasım'da Austin, Texas'taki Gigafactory'den ilk Cybertruck'ları müşterilere teslim edeceğini duyurdu.

Cybertruck'ın fiyatlandırması hakkında kesin bilgiler henüz yok ancak başlangıç fiyatları önceden açıklanmıştı. Başlangıçta tek motorlu RWD versiyonunun 39,900 dolar, çift motorlu AWD kamyonunun 49,000 dolar ve üç motorlu AWD versiyonunun 69,900 dolar olacağı belirtilmişti. Ancak CEO Elon Musk, fiyatların yükselme olasılığını onayladı.

Özellikle rakip elektrikli kamyonetlerin fiyatlarının artması göz önüne alındığında, Tesla Cybertruck'ın son fiyatı belirgin bir belirsizlik taşıyor. Ford F-150 Lightning, 40,000 dolar civarında başladı ve daha sonra fiyatı 52,000 dolara yükseldi. Rivian R1T, 74,800 dolardan başlayarak daha yüksek bir fiyatla satılıyor ve GMC Hummer EV yaklaşık 87,000 dolara satılıyor.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, "Uygun fiyatlı hale getirmek zor olacak çünkü bu yeni bir araba, yeni bir üretim yöntemi" diyerek fiyat konusunda zorluklar yaşanabileceğini belirtti.

Tesla Cybertruck, uzun süren bekleyişin ardından sonunda müşterilere ulaşmaya başlayacak ve elektrikli kamyonet pazarında nasıl bir etki yaratacağını görmek için büyük bir merakla bekleniyor.