Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin dev ulaşım yatırımı Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağı düzenlenen törenle trafiğe açıldı. Toplamda 80 Milyon TL yatırımla hayata geçen proje, 10 Haziran tarihindeki temel atma töreninde belirlenen 90 günlük rekor bir sürede inşa edilerek hizmete alınmış oldu. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra, Vali Ömer Faruk Coşkun, 54’üncü Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Cihat Sezal ve Sefer Aycan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, KSÜ Rektörü Niyazi Can, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Renkli Anlara Sahne Oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; programı nedeniyle açılışa katılamayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin gönderdiği telgraf okundu. Protokol konuşmaları öncesi sahne alan Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi, sergiledikleri performansla katılımcıların beğenisini kazandı. Abdal Halil Ağa Torunları, 41 davul ve 2 zurna eşliğinde sahneledikleri performanslarıyla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Açılış töreni, Türk Halk Müziği Sanatçıları Hatice Gökçeli, Furkan Pehlivan ve Orhan Deliloğlu tarafından verilen mini konserle devam etti.

 

Çünkü Sözümüz Var

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı hayrettin Güngör, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlayarak günümüze kadar gelen çok değerli bir yolculuğu var. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’de yapılamaz denilen birçok yatırıma imza attı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi ifadesiyle bu başarısının arkasında zamanı, mali yapıyı ve insan kaynaklarını iyi yönetmek yer alıyor. Bunların yanı sıra samimiyet ve gayreti de eklediğimizde bugüne nasıl geldiğimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon çerçevesinde, Cumhurbaşkanımızın

liderliğinde ve partimizin yerel yönetimler manifestosunda yer alan ilkeler çerçevesinde hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Şahıs Değil, Ekip Başarısı

2019 – 2022 yılları arasında Kahramanmaraş’a toplamda 3,3 Milyar TL’lik yatırım kazandırıldığını ifade eden Başkan Güngör, “2019 yılında göreve geldiğimizde mali yapımızı ve insan kaynaklarımızı disipline ettik. Tabi bu süreç içerisinde tüm dünyayı derinden etkileyen bir de pandemi yaşadık. Pandemi, tüm dünyayı olduğu gibi belediyemizi de derinden etkiledi. Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ olarak 2019 yılında 350 Milyon TL, 2020’de 438 Milyon TL, 2021’de 721 Milyon TL, 2022’de ise 2 Milyar TL’ye yakın bir yatırım hayata geçirdik. Yani 2019 yılından günümüze kadar 3,3 Milyar TL’lik yatırım yaptık. Hamdolsun projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce görev yapan belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz gerçekleştirdikleri yatırımlarla şehrimizi bir konuma getirdiler. Bizler de aldığımız bu görevle şehrimizi daha da ileriye taşımaya gayret ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal, milletvekillerimiz, valimiz, il başkanımız, teşkilatımız ve tüm paydaşlarımızla koordinasyon içerisinde şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Buradaki başarı şahıs değil, ekip başarısıdır. Tüm paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Söz Verdik, Hedeflediğimiz Sürede Tamamladık

Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin hedeflenen sürede tamamlanarak hizmete alındığını vurgulayan Başkan Güngör, “Her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da şehrimizin en az 50 yıl ilerisini görerek projelerimizi hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Ulaşım altyapımızı geliştirmek ve hizmetlerimizi daha ileriye taşımak için Ulaşım Master Planımızı hazırladık. Hazırladığımız master plan çerçevesinde yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bugün de Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemizi de hedeflediğimiz sürede tamamlayarak hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Örnek bir zaman içerisinde tamamladık. Bu noktada hemşehrilerimize verdiğimiz sözümüzü de yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

Ulaşımı Kolaylaştıracak

Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin Kahramanmaraş için önemine değinen Başkan Hayrettin Güngör, “Projemizin şartnamesinde yer alan tamamlanma süresi 210 gündü. Müteahhit ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projemizi tamamlamak için 90 günlük bir süre belirledik.10 Haziran tarihinde temelini attığımız gün bölgeye bir de zamanmatik ekledik. Hamdolsun 90 günün tamamlanmasının ardından köprülü kavşağımızı trafiğe açıyoruz. Bu köprülü kavşağımız şehrimizin doğusunu batısına bağlayan çok önemli bir aks üzerinde yer alıyor. Kahramanmaraş’ımız bölgenin en önemli kış turizm alanlarından Yedikuyular Kayak Merkezi’ne sahip. Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak aynı zamanda Yedikuyular Kayak Merkezi’mize de ulaşımı kolaylaştıracak bir proje. Ayrıca bu kavşağımız şehrimizin özellikle kuzey kısmını transit olarak Kuzey Çevre Yolu’na da bağlantı sağlayacak önemli akslardan bir tanesi” diye konuştu.

İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı

Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimizin yeni yerleşim alanlarından Önsen bölgesine ulaşım sağlayan yeni köprümüzde ve bulvarımızda da çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımımızla Önsen bölgesinin şehir merkezine olan uzaklığı 22 kilometreden 10 kilometreye düşecek. Projemize de rahmetli milletvekilimiz İmran Kılıç’ın adını verdik. İnşallah İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı’nı da bu ayın sonunda trafiğe açacağız. Ayrıca Ağcalı Kavşağı’ndan Adana Yolu’na uzanan 55 metre genişliğinde bir de Güney Bağlantı Yolumuz var. Bu projemiz de son aşamaya geldi. İnşallah bu projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete alacağız” dedi.

Kanlıdere’nin Yeni Köprüsü Tamamlanıyor

Kanlıdere’nin yeni köprüsünde de çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimizin tarihi dokusu içerisinde tescilli Kanlıdere Köprümüz var. Gerçekten çok kadim bir tarihe sahip. Hayata geçirdiğimiz projeyle bu tarihi köprümüzü de yayalaştıracağız. Ayrıca bölgeye yeni bir köprü kazandırıyoruz. Yeni köprümüz şehir merkezimizin trafik yükünü de büyük ölçüde hafifletecek. Şehir içi trafiğine alternatif bir güzergâh olacak. Bölgede yapımı devam eden köprümüzü tamamlamak için de 89 günlük bir hedef belirlemiştik. İnşallah hedeflediğimiz süre içerisinde bu projemizi de tamamlayarak önümüzdeki hafta açılışını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kaydetti.

Aynı Standartta Hizmetler Yapıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Binevler bölgesinde alt ve üstyapı çalışmalarımız büyük bir hızla sürüyor. Bölgeye yeni yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırıyoruz. Yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmıyor. Şehrimizin yapı stokunun önemli bir kısmının dönüşmesi; içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon altyapımızın da büyük bir kısmının iyileştirilmesi gerekiyordu. Bu noktalarda da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca Şehir Meydanı, Stadyumun Dönüşümü, Bahçelievler Kampüsü’nün Dönüşümü, Kılavuzlu Millet Bahçesi ve Ali Kayası Cam Terası projemiz yatırımlarımızdan sadece bazıları. Her ilçemizde aynı standartta aynı hizmetleri yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Halep Oradaysa, Köprülü Kavşak Burada

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasını, “Paydaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak kahraman şehrimiz için çalışıyoruz. Şehrimizi daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Biz karda kışta görevimizin başındayız. Biz büyükelçilerle yemek yemiyor, sel olduğunda tatile gitmiyoruz. Halep oradaysa, köprülü kavşak da burada. Biz mütevazı bütçemizle şehrimize büyük yatırımlar yapmaya gayret ediyoruz” cümleleriyle noktaladı.

Bu Şehri Yeniden Hayal Ettik

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da konuşmasında bir hayalin gerçekleştiğinin altını çizdi: “Tevfik Kadıoğlu köprülü kavşağımız hayırlara vesile olsun. Bunun için değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ben çok teşekkür ediyorum. Burada kıymetli olan, söz verdiği süre 90 gün içerisinde bir disiplinle bunu bitirmiş olması. Bizim

söylediğimiz bir şey vardı; ‘Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek’. Çünkü bu şehir yeniden hayal edilmeyi, yeniden tasavvuru, yeniden tahayyülü hak eden bir şehir. Kahramanmaraş, ruhu olan bir şehirdir, kalbi olan bir şehirdir. Dili, sözü olan bir şehirdir. Kahramanmaraş sadece bir mimariden değil, aynı zamanda bir ruh ve imandan ibarettir Biz bu hizmetleri yaparken öncelikle insanı inşa etmek istiyoruz. Yaptığımız okullar, hastaneler, yollar bütün bunları yaparken insanın ruhunu, imanını, inşasını, ahlakını da yükseltmek ve yüceltmek istiyoruz. Bizim kavgamız kardeşlerim iktidar kavgası değildir. Büyük bir ruhun, büyük bir imanın, büyük bir medeniyet iddiasının kavgasını veriyoruz. Bunun böyle bilinmesi gerekir” dedi.

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanının Yanındadır

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal konuşmasının devamında, “Biz Anadolu'yu arkamıza alıp, dünyaya meydan okuyoruz. Yoksa birileri gibi dünyayı arkasına alıp Anadolu'ya saldıranlardan değiliz. Tam tersine Anadolu'yu arkasına alıp dünyaya; ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız biz. Kahramanmaraş bu kavganın neferidir. Bu yüzden 20 yıldır olduğu gibi Kahramanmaraş yeniden Cumhurbaşkanı’nın yanında yer alacaktır. Gelecek asır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye asrı olacaktır” ifadelerini kaydetti. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesiyle Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak’ı hizmete alındı.