Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Ramada Otel’de düzenlenen “Türk Hava Yolları Kahramanmaraş Tanıtım Toplantısı”na üst düzey bir katılım sağlandı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp gibi isimlerin yanı sıra bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve iş dünyasının temsilcileri de toplantıda yer aldı.
Şehir tanıtımı kısa filmle başladı
Toplantı, Kahramanmaraş’ın kültürel ve doğal güzelliklerini anlatan kısa bir tanıtım filmiyle başladı. Katılımcılar, şehrin zengin gastronomisi, el sanatları ve coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgilendirildi. Sunumlar, Kahramanmaraş’ın ulusal ve uluslararası turizm potansiyeline dikkat çekti.
24 uçuşla turizme hava köprüsü
Toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Kahramanmaraş’a yönelik uçuş seferlerinin artırıldığını ve 2025 yılı itibarıyla haftalık sefer sayısının 24’e çıkacağını açıkladı. Bolat, tanıtım faaliyetleri kapsamında Çin, Tayvan, Hong Kong, Malezya ve Avustralya’dan şehre özel turlar düzenleneceğini, THY’nin resmi internet sitesinde Kahramanmaraş’ı tanıtan videolar yayımlanacağını ve toplamda 4 milyon dolarlık tanıtım desteği verileceğini duyurdu.
Görgel: “El birliğiyle çalışacağız”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, toplantının Kahramanmaraş için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Sayın Ahmet Bolat ve kıymetli yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz bu buluşmanın şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Toplantıda söz alan 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ise, “Milli gururumuz Türk Hava Yolları ile önemli bir iş birliğine imza attık. Bu girişim, Kahramanmaraş’ın turizminde yeni bir sayfa açacaktır” ifadelerini kullandı.