Kahramanmaraş, Türkiye'nin en büyük ve tek altın şehri olarak bilinen altın sektörünü canlandırmak için destek bekliyor. Depremin etkisiyle büyük hasar alan altın üretim merkezi, kuyumculuk sektöründe öncü konumda bulunuyor ve yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlıyor. Kent, deprem öncesinde yılda 20 ton altın işlenmesiyle İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci sırada yer almaktaydı.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, bölgede güçlendirme çalışmalarına henüz başlanmamış olmasından dolayı endişelerini dile getirdi. Öz, altın sektörünü ayağa kaldırmak için yetkililerden destek talep ederek, sektörün normale dönmesi ve iyileşmesi için çalışmaların hızlandırılmasını beklediklerini ifade etti. Sektör temsilcileri, altın şehrinin güçlendirilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destek beklediklerini belirtti.

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, yapılan vaatlere rağmen 13 aydır herhangi bir gelişme yaşanmamasından dolayı endişelerini dile getirerek, sektörün sorunlarının çözümü için acil adımlar atılmasını talep etti. Öz, 10 bin kişiyi istihdam eden sektörün öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sektörün yaşadığı sorunların çözümü için destek beklediklerini ifade etti.