Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları programı çerçevesinde bugün Kahramanmaraş'ı ziyaret etti. Erbakan, daha önce 6 Şubat depremlerinde bölgeyi ziyaret etmişti ve bu kez depremzedeleri ziyaret ederek ziyaretine başladı.

Kahramanmaraş'ta kent esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Erbakan, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerin sonunda Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı'nda vatandaşlara hitap eden Erbakan, şunları söyledi: “Toplantımızın hayırlı olmasını ve günümüzün hayırlı geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İl Başkanımız, il teşkilatımızın değerli mensupları, bugün burada bizimle olan değerli basın mensuplarına, güvenlik güçlerimize ve Kahramanmaraşlılara teşekkür etmek istiyorum. Programlarımız boyunca ilgi ve teveccühlerini esirgemeyen Kahramanmaraşlılara da ayrıca teşekkür ediyorum.

Erbakan, Kahramanmaraş halkının İslam kardeşliği ve ümmet bilincine sahip olduğunu gözlemlediklerini belirtti. Ayrıca, Müslüman ülkelerin sahip olduğu büyük potansiyeli vurgulayarak şunları ekledi: "İsrail'in yetmiş beş yıllık tarihi, bu sözün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Cenab-ı Allah dünyadaki su kaynaklarının yarıdan fazlasını Müslüman ülkelere vermiştir. Uranyumun yüzde kırkını Müslüman ülkelere vermiştir. Su kaynaklarının yarıdan fazlası, bor, toryum, altın, krom, gümüş, pırlanta gibi değerli madenler, doğal gazın yarıdan fazlası ve petrolün üçte ikisi Müslüman ülkelerde bulunmaktadır. Bu muazzam potansiyeli olan 57 Müslüman ülke, ürünlerini ve mallarını boykot etmesi durumunda, trilyon dolarlık firmalar ve şirketler ayakta duramazdı. Bu nedenle adım atmamız ve caydırıcı önlemler almamız gerekmektedir."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'ın Kahramanmaraş ziyareti, bölgedeki depremzedelerin yanı sıra İslam ümmetinin birliği ve potansiyeli konularına dikkat çekti.