YRP Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçildikleri şehirlerde "Ahlaklı Belediyecilik" başlığı altında yapacakları hizmetleri anlattı. Özellikle ekonomik zorluk içinde olan ailelere destek olacaklarını belirten Erbakan, çocuklara sağlıklı gıdaları ulaştırmak adına devlet okullarındaki çocuklara günlük bir öğün beslenme desteği sağlanacağını açıkladı.

Güvenli Oyun Alanları ve Kültürel Destek

Şehirlerde yaşayan çocukların güvenlik kaygıları nedeniyle sokaklarda özgürce oynayamadığını ifade eden Erbakan, bu sorunu çözmek adına geniş alanlı çocuk parkları inşa edeceklerini söyledi. Ayrıca gençlere kültür-sanat etkinliklerinde destek sağlayacaklarını ve "Genç Refah Kartı" projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Kadın ve Yaşlılara Özel Hizmetler

Kadınlar için sıcak yuva merkezleri kuracaklarını açıklayan Erbakan, özellikle büyükşehirlerde çalışan kadınların çocuk bırakacak yer bulamama sorununu çözmek adına "refah çocuk kreşleri"ni mahallelere yayacaklarını ifade etti. Yaşlılara yönelik bakım hizmetlerini artıracaklarını belirten Erbakan, yaşlı bakım evleri ve evde bakım hizmetlerini ücretsiz olarak sunacaklarını söyledi.

Sokak Hayvanları İçin Projeler

Sokak köpekleri sorununa da el atacaklarını belirten Erbakan, yaşanabilir barınaklar inşa edeceklerini ve bu barınakları canlı olarak takip edilebilecek şekilde halka açacaklarını söyledi. Başıboş köpekleri toplama ve kısırlaştırma çalışmalarını gerçekleştireceklerini belirtti.

LGBT Politikası ve Mücadele

Erbakan, LGBT ile mücadelede kararlı olduklarını ifade ederek, sözde onur yürüyüşleri ve LGBT lobilerine karşı önlemler alacaklarını açıkladı. "Heykelci belediyelerin" açtığı toplumsal cinsiyet ofislerini kapatma sözü veren Erbakan, 2028'de iktidara gelmeleri durumunda bütün LGBT derneklerini kapatacaklarını belirtti.