Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılacağını açıkladı. Yapılan düzenleme ile emeklilerin bayram ikramiyesi 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek. Bu önemli gelişme, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor.

Zamlı Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanacak?

Zamlı bayram ikramiyesinden maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler faydalanacak. Ayrıca dul ve yetimlere de hak ediş oranları kadar bayram ikramiyesi ödenecek.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlara İkramiye Ödemesi Nasıl Yapılacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri dosya bazında gerçekleşecek. Dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi, hisseleri oranında ödenecek.

EYT'liler de Yararlanacak!

31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar Ramazan Bayramı'nda zamlı ikramiyeden faydalanacak.

İkramiyeler Ne Zaman Ödenecek?

Zamlı bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı'nın arefe günü olan 9 Nisan 2024 tarihinden önce ödenmeye başlanacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenecek.

Emeklilerin Zamları da Yükseltilmişti

2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 49.25 oranındaki zamın üzerine ek bir artış yapıldı. Emeklilere daha önce 5 bin lira ekstradan ikramiye ödenmişti.