Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı makamında ağırlayarak, "Asrın felaketinin yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 9 bin 289 konutun kurasını çekerek anahtar teslimlerini yapmıştık. Bugün de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantıyla katıldığı programda 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurasını çektik. Böylece şehrimizde tamamlanarak anahtarları teslim edilen toplam konut sayısı 17 bini geçti” dedi.

Başkan Güngör, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın şehri ziyaretinde, şehirde tamamlanan TOKİ Konutları'nın kura çekimi ve anahtar teslim törenine dikkat çekerek, bu vesileyle şehirdeki son gelişmeler hakkında bilgi verildiğini belirtti.

"Yeni Kahramanmaraş’ın İnşası Hızla Sürüyor"

Güngör, konut projelerinin hızla devam ettiğini vurgulayarak, “Asrın felaketinin yıl dönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 9 bin 289 konutun kurasını çekerek anahtar teslimlerini yapmıştık. Bugün de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantıyla katıldığı programda 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurasını çektik. Böylece şehrimizde tamamlanarak anahtarları teslim edilen toplam konut sayısı 17 bini geçti. Yapımına başlanan konutların inşası ise hızla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla ilerliyor. Proje kapsamında şehir merkezimize 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. Yapımına başlanan konut ve iş yerleri inşallah 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında yoğun gayret gösteren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.