Gaziantep Uygar Koleji 12. sınıf öğrencileri, kariyer hedeflerine ulaşmak adına SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rehber öğretmenleri Hakan Sarısoy rehberliğinde gerçekleşen ziyarette öğrencilere, üniversitenin olanakları, laboratuvarları, kütüphane ve derslikleri tanıtıldı.

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı, öğrencilere tıp eğitimi ve üniversitenin sunduğu imkanlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Hekimliğin özveri ve sabır gerektiren kutsal bir amaç olduğunu vurgulayan Saygılı, öğrencilere özgüvenli, sorumluluk sahibi, bilgili ve bilinçli hekimler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Polat, bölümün amaçlarına değinerek mezunların çeşitli alanlarda çalışma imkanına sahip olduğunu açıkladı.

SBF Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Zeynep Doğan, hemşirelik mesleğinin doğuşu ve çeşitli alanlardaki çalışma imkanları hakkında öğrencilere bilgiler aktardı.

SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuba Ustaoğlu, bölümün temel hedefini sağlıklı beslenmeye odaklanarak açıkladı ve yüksek lisans programlarına da değindi.

Öğrenciler, ayrıca SANKO Üniversitesi kütüphanesi, sosyal imkanlar, puanlar, sıralamalar ve laboratuvar olanakları hakkında bilgi aldılar.