Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2023'e Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılına Mektup Kampanyası” kapsamında 21 yıl önce yazılmış bir mektubun yazarı olan PTT çalışanı Kemal Keskin'i görüntülü olarak aradı.

Kemal Keskin, iki çocuk babası bir PTT çalışanı olarak, geçmişte Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamak ve mektup geleneğini sürdürmek amacıyla PTT tarafından başlatılan "2023'e Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılına Mektup Kampanyası"na katılmıştı. Kendi mektubunda Sayın Ulaştırma Bakanı'na hitaben, "Türkiye Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlar, bundan sonraki yaşamınızda üstün başarılar ve sağlık dolu günler dilerim" ifadelerini kullanmıştı.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Kemal Keskin'in mektubunu 28 Eylül'de PTT Kahramankazan Değerli Kağıtlar Depo Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşen bir etkinlikte Bakan Uraloğlu'na iletti. Bunun üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim 2002 tarihinde yazılan mektuba cevap vermek amacıyla Kemal Keskin'i görüntülü olarak aradı. Bakan Uraloğlu, Keskin'e mektubundaki sözleri hatırlatarak, "21 yıl önce bugünü düşünerek bir mektup yazmışsın. Çok sağ ol, çok mutlu oldum. Bu mektubu okumak da bize nasip oldu" dedi.

Kemal Keskin ise Uraloğlu'nun kendisini aradığı için son derece mutlu olduğunu belirterek, "Bu mektubu yazdığım tarihte Ardahan PTT Başmüdürlüğü’nde çalışıyordum. Aslında herkes eşine, dostuna yazar ancak ben işimi ve kurumumu çok sevdiğim için kendi Bakanıma yazmak istedim. Sayın Bakanımız beni aradığında çok heyecanlandım. Benim için unutulmaz bir anı oldu" dedi.