Afyonkarahisar’da QDkişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırılarla ilgili aranan şüpheli yakalandı. İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini, Kıyır ve Yukarıtandır köylerinde meydana gelen olayların şüphelisinin 30 yaşındaki Arif Sefa Özdemir olduğu basına yansıdı.
Pompalı tüfekle gerçekleştirildiği belirtilen saldırılarda 8 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında Yukarıtandır Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler Ayşe Sena Demir ve Hilal Mete'nin de bulunduğu öğrenildi.
İki Aracı Gasp Ederek Kaçtığı Belirlendi
Saldırıların ardından bölgeden kaçan şüphelinin iki ayrı aracı gasp ettiği tespit edildi. Şüphelinin son kullandığı kırmızı hafif ticari araç, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine bağlı Taşlık Mahallesi kırsalında çamura saplanmış halde bulundu.
Araçta yapılan incelemede mühimmat ele geçirildi. Aracı terk ederek yaya olarak kaçtığı değerlendirilen şüphelinin yakalanması için polis ve jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı çalışma başlattı.
Eskişehir Kırsalında Geniş Çaplı Operasyon
Güvenlik güçleri, şüphelinin bulunabileceği değerlendirilen bölgede metruk yapıları, tarım arazilerini ve ormanlık alanları kontrol altına aldı. Arama çalışmalarında termal kameralar ve dronlardan da yararlanıldı.
Bölgedeki çalışmaların ardından firari şüpheli Arif Sefa Özdemir’in yakalandığı bildirildi.
Güvenlik Kamerası Görüntüleri Ortaya Çıktı
Öte yandan saldırı şüphelisine ait olduğu belirtilen yeni güvenlik kamerası görüntüleri de gündeme geldi. Görüntülerde, elinde pompalı tüfek bulunan kişinin aracından indiği, bir süre ilerledikten sonra yeniden aracına döndüğü ve araçtan bir kova aldığı görülüyor.
8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.