Maraş Televizyonu
Maraş Televizyonu
YEREL

9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı İlk Gününde Ziyaretçi Akınına Uğradı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kitap Fuarı, görkemli bir açılışla kapılarını açtı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yazarlar, söyleşiler ve atölyelerle edebiyat dolu bir atmosfer sunuluyor. Deprem bölgesinde düzenlenen fuar, moral kaynağı olarak da büyük önem taşıyor.

9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı İlk Gününde Ziyaretçi Akınına Uğradı
Paylaş:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Anadolu’nun en büyük kitap fuarlarından biri olarak kabul edilen 9. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ilk gününde büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Şiir ve edebiyatın başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş, bir kez daha kültür ve edebiyat tutkunlarının buluşma noktası oldu.

Kitapseverler, yazarlarla bir araya gelme, imza alma ve etkinliklere katılma fırsatı yakalarken, fuarın zengin programı edebiyatseverlerden tam not aldı. Çeşitli paneller, söyleşiler ve atölyelerle renklendirilen etkinlik, her yaştan ziyaretçiye hitap eden bir içerik sunuyor.

Vatandaşlar Memnuniyetlerini Dile Getirdi
Fuarın açılışında konuşan Sefa Kantarcı, etkinliğin Kahramanmaraş için önemine değinerek, "Şiir ve edebiyatın başkenti olan şehrimizde böyle bir fuarın düzenlenmesi bizler için çok değerli. 10 gün boyunca kitaplarla iç içe olma fırsatını bize sunan Fırat Görgel başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Deprem sonrası moral bulmak amacıyla çocuklarıyla fuarı ziyaret eden Çağrı Paksoy ise, "Çocuklarıma okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak için buradayız. Deprem bölgesinde böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

Moral ve Motivasyonun Adresi
Depremzede bir ziyaretçi olan Emine Abacı, fuarın moral ve motivasyon açısından önemine dikkat çekerek, "6 Şubat depremlerinde çok zor günler yaşadık. Bu tür etkinlikler bizler için moral kaynağı oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Edebiyatla Moral Buluşması
Kahramanmaraş Kitap Fuarı, sadece bir kitap etkinliği olmaktan öte, deprem bölgesinde yaşayan insanlar için bir motivasyon ve dayanışma alanı da oluşturuyor. Fuar, ziyaretçilerine edebiyatın farklı yönlerini sunarken, Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliklerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu haber Maraş Televizyonu tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.