2025 Aile Yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Kahramanmaraş’a konuk olan Saliha Erdim, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen söyleşide aile içi iletişimin önemini vurguladı. Çocuklar arasındaki anlaşmazlıkların doğal bir süreç olduğunu belirten Erdim, ebeveynlerin bu durumları doğru yönetmesi gerektiğine dikkat çekti. Sevgi, anlayış ve empati temelli bir aile yapısının önemine işaret eden uzman isim, ailelerin bilinçli bir tutum sergilemesi gerektiğini dile getirdi.
“Çocukların Dünyalarını Anlamaya Çalışmalıyız”
Saliha Erdim, aile içindeki çatışmaların sağlıklı yönetilmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Aile, bireylerin en güvende hissettikleri ve sevgiyle kuşatıldıkları yerdir. Çocuklarımız arasındaki rekabet ve anlaşmazlıkları sorun olarak görmek yerine, onların kişisel gelişim süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirmeliyiz. Onlara yol gösterirken sabırlı, anlayışlı ve sevgi dolu olmalıyız. Ebeveynler olarak sadece nasihat vermek yerine, çocuklarımıza iyi birer rol model olmalıyız.”
Katılımcılar, söyleşinin kendileri için son derece verimli geçtiğini ifade ederek, böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi ve Saliha Erdim’e teşekkür etti.