İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş programında basın mensuplarının mikrofonları kürsüden indirildiği bir olayla karşılaştı. Akşener'in Kahramanmaraş ziyareti sırasında düzenlenen tanıtım programında, yerel ve ulusal basın mensuplarının mikrofonları indirildi. Bu duruma tepki gösteren gazeteciler, yaşanan olayı protesto etti.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mesut Dedeoğlu'nun tanıtım programını düzenledi. Program, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşti ve Akşener de katıldı. Ancak bu programda ilginç bir olay yaşandı. Program sırasında, İYİ Parti Genel Merkez yetkilisi bir kişi tarafından tüm basın mensuplarının mikrofonları kürsüden indirildi.

Mikrofonların indirilme gerekçesi olarak, Meral Akşener'in yüzünün gözükmemesi iddia edildi. Ancak bu durum, sadece bir haber ajansının mikrofonunun bırakılmasıyla sonuçlandı. Diğer basın mensupları, bu duruma tepki gösterdi ve salondan ayrıldı. Yaşanan tepkiler üzerine yanlış düzeltilerek, daha sonra birkaç kurumun mikrofonunun kürsüye konulduğu görüldü.