DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babaca, 6'lı masa toplantısının perde arkasını katıldığı televizyon programında haber programında değerlendirdi.

Babacan, Millet İttifakı’nın mutabakatı sonrası oluşan kadroyu yıldızlar takımına benzeterek, Erdoğan’ın 6 Şubat depremlerine ilişkin sözlerini eleştiren Babacan, partisinin depremin ardından tamamladığı çalışmaları yayınladıklarını açıkladı.

“Genel başkanlar, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı oldu″ diyen Babacan, ″Vatandaşlarımızdan oy isterken tek bir kişiye oy istemeyeceğiz. Bir kadroya oy isteyeceğiz. Bir yıldızlar takımına oy isteyeceğiz. Altı genel başkan, iki çok kıymetli ve başarılı belediye başkanı arkadaşımızla yıldızlar takımı oluşturduk. Sayın Kılıçdaroğlu birikimiyle, siyaset ve devlet adamı niteliğiyle cumhurbaşkanı olmaya çok layık bir isim. Ama tek adama oy vermiyorsunuz. Takım olarak yöneteceğiz″ diye konuştu.

‘İMAMOĞLU VE YAVAŞ’LA TAKIMI GÜÇLENDİRDİK’

Babacan,“Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da hükûmet tarafına ileride cumhurbaşkanının takdir edeceği bir tarihte ekleyerek takımı güçlendirdik. Çok güçlü bir kadro oldu. Şampiyon takımız. Şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takıma bakıyoruz, zaten bir tane oyuncu var″ dedi.

Vatandaşların önüne 5 yıllık bir paketle çıkacaklarını açıklayan Babacan, ″Güçlendirilmiş parlamenter sistem için anayasa değişikliği yaptıktan sonra tekrar seçim istemiyoruz. Seçilen cumhurbaşkanı ve parlamento anayasa değişikliğinden sonra da görev süresini tamamlayacak. Bize verilen destek, 5 yıllık öngörülebilir bir sürecin, komple bir çözümün sürecidir. Kuracağımız istişare ve uzlaşı mekanizmasıyla önemli konularda bir araya geleceğiz. Diyelim ki güvenlikle ilgili önemli bir konu çıktı. Mesela bir OHAL meselesi… Altı genel başkan için ‘Benim alanım şudur, ben öbürüne karışmam’ olmaz. Ayrıca belli alanlarda sorumluluk paylaşımı olur mu? Henüz konuşmuş değiliz. Günü gelince yapılır. Belediye başkanlarının görev alanı tanımlanmış olacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları olduğunda belli görevler olacak, o görevlerden sorumlu olacaklar. Fakat genel başkanların daha genel görevleri olacak. Uzlaşı ve istişare mekanizmasında bir cumhurbaşkanı, beş cumhurbaşkanı yardımcısı olarak altı genel başkan olacak″ diye konuştu.

Ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından DEVA Partisi’nin hazırladığı çözüm planının tamamlandığını açıklayan Babacan, rapora https://devahazir.devapartisi.org.tr/kahramanmaras-merkezli-depremler-degerlendirme-ve-cozum-raporu/ adresinden erişilebileceğini söyledi.