CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarını kapatmasını Meclis gündemine taşıdı. Öztunç, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Et ve Süt Kurumu satış mağazalarının önünde vatandaşın uzun kuyruklar oluşturmasının hükümet kanadında rahatsızlık yarattığı ve bu nedenle mağazaların kapatıldığı iddiaları doğru mudur” diye sordu.

Öztunç, önergesinin gerekçesinde şunları dile getirdi:
“Vatandaşa ucuz et ve süt ürünleri sağlamak amacıyla kurulmuş olan Et ve Süt Kurumu Türkiye genelindeki birçok mağazasını kapatmıştır. Ekonomik sıkıntıları derinden hisseden vatandaşlarımızın ucuz et almak için kapısında uzun kuyruklar oluşturduğu bu mağazaların kapatılması, evine bir nebze ucuz et alabileceğini düşünen vatandaşımızı büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.”

Öztunç, Bakan Yumaklı’ya şu soruları yöneltti:

* Et ve Süt Kurumunun 2017 yılında ülke genelinde faaliyet gösteren franchisee satış mağazalarıyla olan sözleşmelerini iptal ettikten sonra kendi bünyesinde bugüne kadar açtığı mağaza sayısı kaçtır?

* Bu açılan mağazalardan kaç tanesi kapatılmıştır?

* Et ve Süt Kurumu'nun ülke genelindeki mağazalarını kapatmasının gerekçeleri nedir?

* Et ve Süt Kurumu satış mağazalarının önünde vatandaşın uzun kuyruklar oluşturmasının hükümet kanadında rahatsızlık yarattığı ve bu nedenle mağazaların kapatıldığı iddiaları doğru mudur?

* Et ve Süt Kurumu'nun 2017 yılından bugüne yıllar itibariyle kar-zarar durumu nedir?

* Et ve Süt Kurumu'nun Genel Merkezi için aylık ödenen kira bedeli nedir?