Onikişubat ilçesinde depremi yaşayan Arık ailesi, bebekleriyle birlikte çök kapan tutunarak felaketi atlatmayı başardı. Aile, deprem ve afet çantasını dahi yanlarından ayırmayarak, kurallara uymalarının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Mehmet Arık, ailesine çök kapan tutun talimatını verdiğini belirterek, "Eşime ve çocuklarıma çök kapan tutun yapmaları gerektiğini söyledim" dedi.

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Memduh Kayıklık, deprem sürecini değerlendirdi. Deprem anında evinde bulunan Kayıklık, insanların güvenliği için okul binasını açarak 130'un üzerinde tuvalet ve 15-20 banyo ile hizmet sunduklarını açıkladı. Ayrıca, doğalgazın kesilmesi sonrasında kendi enerji kaynaklarını kullanarak çorba dağıttıklarını belirtti. İnsan ve Medeniyet Vakfı'nın da yardımlarıyla tüp dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ve deprem bölgesine hizmet ettiklerini ifade etti.

Kayıklık, deprem sonrasında insanların birbirlerine destek olmalarının önemini vurgulayarak, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun depremzedelerin hayatta kalmasında etkili olduğunu belirtti.