Maraş Televizyonu
Maraş Televizyonu
YEREL

Asrın Felaketinde Yaşananlar, Vatandaşlar Depremin Yıldönümünde Yaşadıkladını Paylaştı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yıldönümünde, vatandaşlar deprem anlarını ve sonrasındaki tecrübelerini anlattı. Depremi yaşayan Arık ailesi ise bebekleriyle birlikte çök kapan tutunarak hayatta kalmayı başardı.

Asrın Felaketinde Yaşananlar, Vatandaşlar Depremin Yıldönümünde Yaşadıkladını Paylaştı
Paylaş:

Onikişubat ilçesinde depremi yaşayan Arık ailesi, bebekleriyle birlikte çök kapan tutunarak felaketi atlatmayı başardı. Aile, deprem ve afet çantasını dahi yanlarından ayırmayarak, kurallara uymalarının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Mehmet Arık, ailesine çök kapan tutun talimatını verdiğini belirterek, "Eşime ve çocuklarıma çök kapan tutun yapmaları gerektiğini söyledim" dedi.

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Memduh Kayıklık, deprem sürecini değerlendirdi. Deprem anında evinde bulunan Kayıklık, insanların güvenliği için okul binasını açarak 130'un üzerinde tuvalet ve 15-20 banyo ile hizmet sunduklarını açıkladı. Ayrıca, doğalgazın kesilmesi sonrasında kendi enerji kaynaklarını kullanarak çorba dağıttıklarını belirtti. İnsan ve Medeniyet Vakfı'nın da yardımlarıyla tüp dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ve deprem bölgesine hizmet ettiklerini ifade etti.

Kayıklık, deprem sonrasında insanların birbirlerine destek olmalarının önemini vurgulayarak, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun depremzedelerin hayatta kalmasında etkili olduğunu belirtti.

Bu haber Maraş Televizyonu tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.