Tutulma, farklı aşamalardan geçerek gerçekleşecek. İlk olarak Ay, Güneş'in önünden geçmeye başladığında hilal şeklinde bir parçalı tutulma yaşanacak. Kısmi tutulmanın başlamasından yaklaşık 1 saat 20 dakika sonra Ay, Güneş'in tam önüne geçerek "ateş çemberi"ni oluşturacak.

Tutulmanın İzlenebileceği Yerler

Ancak Türkiye'den bu harika gök olayını gözlemlemek mümkün olmayacak. Tutulma, ABD'den başlayarak Meksika, Belize, Honduras, Panama ve Kolombiya'dan da izlenebilecek ve son olarak Brezilya'nın Atlantik kıyısındaki Natal kentinde sona erecek.

Saat ve Yer Bilgisi

Tutulma, Pasifik zaman dilimiyle saat 09.13'te başlayacak ve ABD'nin birçok eyaletinden izlenebilecek. NASA, tutulma günü yerel saatle 11.30'dan itibaren Albuquerque, New Mexico, Kirbyville, Texas ve White Sands, New Mexico'dan canlı görüntüler paylaşacak. Bu, ABD vatandaşlarının bu nadir gök olayını tam olarak görmelerine olanak tanıyacak.

Sonuç ve Gelecekteki Tutulmalar

Halkalı Güneş tutulmasının bir sonraki ABD'de görülecek tarihi ise 2046 olarak belirtiliyor. Bu nedenle astronomi meraklıları ve gök olaylarını izlemek isteyenler için bu tür fırsatları kaçırmamak önemlidir.