Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede son 90 günde toplam 43 bin 90 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlar sonucunda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, 44 eylemin önlendiğini ve terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti. Teröre katılımın azaldığını ve Diyarbakır annelerinin çocuklarına kavuşmalarının devam ettiğini ifade etti.

Uyuşturucuyla mücadelede ise son 90 günde 53 bin 929 uyuşturucu operasyonunun düzenlendiğini ve bu operasyonlar sonucunda 65 bin 13 şüphelinin gözaltına alındığını, 5 bin 966'sının tutuklandığını söyledi.

Siber suçlar ve organize suçlar konularına da değinen Bakan Yerlikaya, son 90 günde yüzlerce operasyonun düzenlendiğini ve bu operasyonlar sonucunda birçok şüphelinin yakalandığını ve tutuklandığını belirtti. Ayrıca, mafyavari örgütlere göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, kaçakçılıkla mücadelede de yeni uygulamalara dikkat çektiği açıklamasının sonunda, hükümetin güvenlik ve kamu düzenini sağlama konusundaki kararlılığını yineledi.