Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gaziler ve ailelerine özel bir iftar programı düzenledi. Çamlıca Restoran’da gerçekleşen etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman katıldı.
Programda, Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünde vatan için canlarını feda eden şehitler anılırken, gazilere de minnet duyguları ifade edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle Ramazan’ın manevi atmosferi yaşatıldı. Ayrıca çocuklar için tiyatro ve kukla gösterisi düzenlendi.

“Şehitlerimizin Emanetini Taşıyoruz”
İftar programında konuşan Başkan Fırat Görgel, “Bugün burada, iftar soframızı kahraman gazilerimiz ve aileleriyle paylaşırken, Ramazan’ın bereketini Çanakkale ruhu ile birleştiriyoruz. Çünkü Ramazan, sadece oruç tutmak değil, aynı zamanda bir inancın ve fedakârlığın sembolüdür. Çanakkale Zaferi, ezan dinmesin, bayrak inmesin diye verilen büyük bir mücadelenin adıdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetini daha ileriye taşımak, bu cennet vatanı imar etmek bizim sorumluluğumuzdur” dedi.
“Birlik ve Beraberlik İçinde Daha Güçlü Bir Kahramanmaraş”
Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Savaşı’nda da Çanakkale ruhuyla büyük bir direniş gösterdiğini belirterek, “Bugün şehrimizi yeniden inşa ederken, aynı inanç ve azimle çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Kahramanmaraş için mücadele ediyoruz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum” ifadelerini kullandı.
Program, iftarın ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.






