Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit ailelerine özel bir iftar programı düzenledi. Çamlıca Restoran’da gerçekleştirilen programa, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Çanakkale Zaferi’nin sadece askeri bir başarı olmadığını, aynı zamanda milletin fedakârlık ve dayanışma ruhunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti. Görgel, “Bugün burada sadece aynı sofrayı paylaşmıyoruz, aynı zamanda ortak bir millet bilincini ve vatan sevgisini de paylaşıyoruz. Çanakkale, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, imkânsızlıklar içinde bile nasıl büyük bir zafer kazanabileceğinin en büyük ispatıdır. Bu ruhu yaşatarak ülkemize hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“Şehit Ailelerinin Fedakârlığı Unutulmayacak”

Başkan Görgel, şehit ailelerinin fedakârlıklarının her zaman hatırlanacağını ve onlara olan minnettarlığın asla eksilmeyeceğini vurgulayarak, “Şehit ailelerimiz, bu vatan için en büyük bedeli ödeyen kahramanlarımızın emanetleridir. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.