Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici ile birlikte Onikişubat ilçesindeki Döngel Mahallesi'nde bulunan Direkli Mağarası'nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen keşif çalışmalarını inceleyen Başkan Güngör, uzman ekiplerden bilgiler alarak, mağaranın 12 bin 540 yıllık geçmişi ile tarihin yeni sıfır noktası olmaya aday olduğunu ifade etti.

Başkan Güngör, "Şehrimizin doğal güzelliklerinden Döngel Direkli Mağarası'nda keşif çalışmaları uzun yıllardır uzman ekiplerce devam ediyor. Bugün de önceki dönem Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci ve Milletvekilimiz Ömer Oruç Bilal Debgici ile alanı ziyaret ederek mağaradaki keşif çalışmalarına ilişkin hocalarımızdan bilgiler aldık. 12 bin 540 yıllık geçmişi ile Direkli Mağarası için, tarihin yeni sıfır noktası olmaya aday diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Ziyarette yer alan heyet, mağara içindeki keşif çalışmalarının yanı sıra bölgedeki doğal ve tarihi zenginlikleri de değerlendirdi.