Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinin ardından şehirlerinin imarı ve inşası noktasında Türkiye Belediyeler Birliği ve Japonya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında yürütülen projeler kapsamında JICA heyetini makamında konuk etti. Ziyaret sırasında, Türkiye Belediyeler Birliği ve JICA iş birliğiyle yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Başkan Güngör, ziyaret ve desteklerinden dolayı JICA heyetine teşekkür ederek, "Deprem sürecinde ve sonrasında yanımızda olan, desteklerini eksik etmeyen Japonya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı heyetini misafir ettik. Türkiye Belediyeler Birliği ve JICA iş birliğiyle şehrimizde yürütülen çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunduk. Hamdolsun geldiğimiz noktada kalıcı konuttan altyapıya, üstyapıdan iş yerlerine tüm alanlarda ciddi ilerleme kat edildi. Yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda bizlere destek olan JICA heyetine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Kahramanmaraş vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalarda Japonya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı'nın önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Güngör, deprem sonrası şehirlerinin yeniden inşası için yapılan iş birliğinin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti.