Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu başkanlığında düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Güngör, "1 Şubat'ta 10 bin konutun teslimi için kura çekimi yapılacak. Ardından her ay konut teslimi devam edecek. Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan kentsel tasarım projesi de hızla sürüyor. Şehir merkezimize 10 bin konut ve iş yeri kazandırılıyor. Altyapı için de 10 Milyar TL’lik yatırımla projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

Toplantıda Değerlendirmeler Yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu başkanlığında düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Başkan Güngör, şehirde devam eden ve planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Deprem sonrası şehrin toparlanma süreci, altyapı yenileme projeleri ve kalıcı konutların teslimi gibi konular üzerinde duruldu.

10 Bin Konutun Teslimi Başlıyor

Başkan Güngör, 1 Şubat itibariyle 10 bin konutun teslimine başlanacağını ve bu sürecin her ay peyderpey devam edeceğini belirtti. Ayrıca şehir merkezinde başlatılan kentsel tasarım projesinin hızla devam ettiğini ve 10 bin konut ile iş yeri kazandırılacağını ifade etti.

TUSAŞ'ın Şehre Katkıları

Ayrıca Başkan Güngör, savunma sanayi alanında TUSAŞ tarafından şehre kazandırılacak olan uçak parçaları üretim tesisiyle şehirde savunma sanayisinde önemli ilerlemelerin kaydedileceğini vurguladı.

10 Milyar TL'lik Altyapı Yatırımı

Şehrin altyapısının yenilenmesi için ayrılan 10 Milyar TL'lik hibe kaynağını da paylaşan Başkan Güngör, bu kaynakla şehir merkezi ve ilçelerin altyapısının tamamen yenileneceğini ve bu çalışmaların uzun yıllar boyunca hizmet vereceğini söyledi.