Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri'nde düzenlenen bir programda okul idarecileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ile bir araya geldi. Program kapsamında, tamamlanmak üzere olan turistik tesisin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Güngör, katılımcılarla birlikte incelemelerde bulundu.

Ali Kayası Cam Teras Projesi

Başkan Güngör, konuşmasında Ali Kayası Cam Teras projesinin önemine vurgu yaptı. Projenin turizme kazandırılması için 3 yıl önce başlatıldığını belirten Güngör, projenin ilk etabının tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. Bu aşamada, tesisin içerisine restoran, ahşap yürüyüş alanları, cam teras ve otopark kazandırıldığını belirtti.

Doğal Güzellikleriyle Bilinen Kahramanmaraş

Başkan, Kahramanmaraş'ın tarihi ve doğal zenginlikleriyle dikkat çektiğini vurgulayarak, Ali Kayası'nın bu güzelliklerden biri olduğunu söyledi. Projenin devamında ise, bölgeye köprü inşa edileceği, Menzelet Barajı'ndan tekneyle bağlantı sağlanacağı ve doğaseverler için kamp alanları oluşturulacağını belirtti.

Öğretmenlere Teşekkür ve Kutlama

Başkan Güngör, konuşmasında öğretmenlere teşekkür ederek, "Bizleri bugünlere getiren öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan, Ali Kayası Cam Teras'ta bir araya gelmenin anlamına vurgu yaparak, davete katılanlara teşekkür etti.